Rabu, 21 Jun 2017

FrogPlay Championship

Salam sejahtera kepada semua murid.

Pihak FrogAsia telah mengadakan pertandingan FrogPlay Championship Peringkat Kebangsaan bermula 11 Jun 2017 sehingga 11 Ogos 2017.

Pertandingan ini terbuka kepada semua sekolah yang boleh mengakses FrogPlay. Sekolah-sekolah digalakkan untuk bekerjasama dan mengaplikasi pembelajaran berkonsepkan gamifikasi menerusi FrogPlay bagi membolehkan murid melakukan pembelajaran kendiri.Untuk maklumat lanjut, layari laman web www.frogplay.my

_____

Bagaimana untuk bermain?

Murid
Murid hanya perlu menjawab kuiz yang ada didalam FrogPlay sebanyak mana yang boleh. Pengiraan dikira selama mana anda bermain dalam FrogPlay.

Guru
Guru boleh membina kuiz yang ada didalam Frog VLE untuk murid menjawab melalui FrogPlay.

______

Untuk bermain FrogPlay melalui telefon pintar (smartphone) atau tablet, anda boleh memasang aplikasi ini di telefon anda menggunakan pautan ini http://gg.gg/smkptapp2. Aplikasi ini dibangunkan untuk warga SMK Puteri Titiwangsa sahaja (termasuk ibubapa / penjaga pelajar sekolah ini)

______

Jadual Pertandingan